新闻中心

当前位置: 首页 > 新闻中心 > 学术活动 > 预告 > 正文

【预告】AIR学术沙龙第20期 | 推荐系统,组织传播学与以人为中心的人工智能

来源:       发布时间:2022-04-29
主讲人 Joseph A. Konstan 时间 2022年5月10日上午9:30
地点 图灵报告厅(线上同步直播) 精彩回顾

清华大学智能产业研究院(AIR)致力于利用人工智能技术赋能产业升级、推动社会进步。为更好地增强学术交流,促进学科发展,共享行业最新动态,AIR定期举办各种不同类型的学术活动。

AIR学术沙龙第20期,我们荣幸地邀请到了明尼苏达大学计算机学院副院长、ACM主席候选人Jpseph A. Konstan教授为我们做题为《推荐系统,组织传播学与以人为中心的人工智能》的报告。Konstan教授同时也是史上首个电影评论、推荐网站及算法GroupLens的创始人,为后续一切电影评论网站(如烂番茄、豆瓣网等)做出了开创奠基性的贡献。

6A2F84

讲者介绍

Joseph A. Konstan is Distinguished McKnight University Professor and Distinguished University Teaching Professor of Computer Science and Engineering at the University of Minnesota where he also serves as Associate Dean for Research in the College of Science and Engineering.  He is a Fellow of the ACM, IEEE, and AAAS and a member of the CHI Academy. He is best known for his work in recommender systems, social computing, and human-centered computing.  Hecurrently serves as co-Chair of the ACM Publications Board and is a candidate for ACM President in the 2022 ACM Elections.

下一条:AIR学术沙龙第19期 | 杨铮:无线感知为AI开启新感官